×
Home Livescore

Karim Benzema in contact met Moslimbroederschap: Franse minister

Karim Benzema in contact met Moslimbroederschap: Franse minister
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 09:32 uur

Volgens een bron binnen de Franse regering heeft de bekende voetballer Karim Benzema mogelijk banden met een controversiële organisatie genaamd de Moslimbroederschap. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, heeft dit onlangs onthuld tijdens een interview op de Franse televisiezender CNews.

In het interview verklaarde de minister dat er sterke aanwijzingen zijn dat Benzema nauwe contacten onderhoudt met de Moslimbroederschap. Deze organisatie wordt in Frankrijk beschouwd als een terreurorganisatie en staat bekend om haar extremistische ideologie.

De verdenkingen tegen Benzema kwamen aan het licht nadat hij op zijn sociale media platform een steunbetuiging had geplaatst voor de inwoners van de Gazastrook, die op dat moment te maken hadden met een conflict met Israël. In zijn bericht uitte de voetballer zijn bezorgdheid over de onrechtvaardige bombardementen die plaatsvonden en waarbij volgens hem vrouwen en kinderen niet gespaard werden.

De steunbetuiging van Benzema zorgde voor veel ophef in Frankrijk, vooral onder politici. Sommigen beschuldigden de voetballer zelfs van het verspreiden van propaganda voor Hamas, een Palestijnse politieke en militante groepering. Deze beschuldigingen hebben ook gevolgen gehad voor andere voetballers, zoals Anwar El Ghazi, die door zijn club Mainz op non-actief werd gezet na vergelijkbare berichten.

Hoewel er nog geen concrete bewijzen zijn voor de vermeende banden tussen Benzema en de Moslimbroederschap, blijft de zaak de gemoederen bezighouden in Frankrijk. De Franse autoriteiten zullen naar verwachting verder onderzoek doen om de waarheid achter deze verdenkingen te achterhalen. In de tussentijd blijft Benzema actief als voetballer, maar zijn reputatie staat op het spel.