×
Home Livescore

SC Cambuur vraagt gemeentelijke steun voor stadionafwerking

SC Cambuur vraagt gemeentelijke steun voor stadionafwerking
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 15:33 uur

SC Cambuur heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om gemeentelijke steun aan te vragen voor de voltooiing van hun splinternieuwe stadion. De Friese voetbalclub staat voor een financiële uitdaging, aangezien er een tekort van maar liefst vijf miljoen euro is ontstaan in de financiering van het project.

In eerste instantie was er ruim zes miljoen euro begroot voor de bouw van het stadion. Echter, door een combinatie van een te krappe begroting en stijgende bouw- en loonkosten, is het benodigde bedrag inmiddels vele malen hoger geworden. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Hoewel het geraamte van het nieuwe stadion van Cambuur bijna voltooid is, moeten er nog verschillende zaken worden afgerond, zoals de installatiewerkzaamheden, het plaatsen van stoelen, het aanleggen van het gras, de kleedkamers en andere faciliteiten. Om dit te kunnen realiseren, overweegt de club een lening of garantstelling aan te vragen bij de gemeenteraad.

Ard de Graaf, directeur van Cambuur, geeft aan dat er nog een tekort is van vijf miljoen euro voordat de financiering volledig rond is. De club is momenteel druk bezig met het vinden van oplossingen en heeft meerdere projecten lopen om dit tekort aan te vullen. De Graaf heeft de gemeenteraad al voor het zomerreces op de hoogte gebracht van de financiële situatie rondom de stadionbouw. Hij benadrukt dat Cambuur niets kan uitsluiten als het gaat om het vragen van hulp aan de gemeente. Mocht de club een beroep doen op de gemeente, dan is het enige belang van Cambuur dat ze in staat zijn om een lening of garantstelling binnen hun exploitatie te dragen.