×
Home Livescore

Tadic schittert met goal en assist in Servische triomf op Montenegro

Tadic schittert met goal en assist in Servische triomf op Montenegro
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 16:17 uur

Dusan Tadic schittert in Servische triomf op Montenegro

In een spectaculaire wedstrijd heeft Dusan Tadic een cruciale rol gespeeld in de overwinning van Servië op Montenegro (3-1). Met een doelpunt en een assist liet de ervaren aanvaller zien waarom hij een van de sterkhouders van het team is. Deze belangrijke zege brengt Servië dichter bij een plek op het EK van 2024.

Tadic, die na afloop sprak met het medium Danas, benadrukte het belang van eenheid binnen het team. "Deze wedstrijd heeft laten zien dat we als een hechte eenheid spelen. Het is niet gemakkelijk om te presteren als er zoveel druk op je staat", aldus de 34-jarige aanvoerder. Servië had de overwinning nodig om de controle over de kwalificatie in eigen hand te houden.

Naast zijn prestaties op het veld, vierde Tadic ook een persoonlijke mijlpaal. Hij speelde zijn honderdste interland en bedankte het publiek en de journalisten voor hun steun. "Ze hebben allemaal het moment herkend om dit team te steunen. Er was ook constructieve kritiek, niet zoals vroeger toen we misschien zelf de oorzaak waren. We hebben opnieuw bewezen dat we als Serviërs het sterkst zijn wanneer we verenigd zijn."

Ook Aleksander Mitrovic, die twee doelpunten maakte tegen Montenegro, sprak vol passie over het team. "Je kunt ons liefhebben, haten of bekritiseren, maar dit team komt altijd sterker terug. We kunnen een slechte dag hebben, maar we geven nooit op, tot de laatste minuut."

Servië heeft nog één wedstrijd te spelen in groep G, tegen Bulgarije. Bulgarije maakt geen kans meer op kwalificatie voor het EK. Servië heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor het toernooi.