×
Home Livescore

Newcastle United steunt Tonali in gokonderzoek: Schorsing dreigt

Newcastle United steunt Tonali in gokonderzoek: Schorsing dreigt
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 16:48 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Newcastle United een verklaring afgelegd met betrekking tot Sandro Tonali. De middenvelder wordt momenteel onderzocht vanwege vermeend illegaal gokken, wat de nodige opschudding heeft veroorzaakt. The Magpies hebben echter hun steun uitgesproken voor Tonali in deze moeilijke tijd.

Het verhaal is niet nieuw in de voetbalwereld, aangezien Tonali niet de enige Italiaanse speler is die wordt verdacht van illegaal gokken. Er gaan geruchten dat hij zelfs weddenschappen heeft geplaatst op wedstrijden van zijn voormalige club AC Milan, op voorwaarde dat hij zelf niet speelde. Newcastle, dat afgelopen zomer een aanzienlijk bedrag van 64 miljoen euro heeft betaald voor Tonali, heeft bevestigd dat zowel het Italiaanse Openbaar Ministerie als de voetbalbond van het land een onderzoek instellen naar de situatie van de controleur.

In een officiële verklaring van de club staat: "Sandro werkt volledig mee aan het lopende onderzoek. Zowel hij als zijn familie kunnen rekenen op de volledige steun van de club." Hoewel Newcastle geen uitspraken doet over de beschikbaarheid van Tonali voor de wedstrijd tegen Crystal Palace aanstaande zaterdag, lijkt het onwaarschijnlijk dat hij in actie zal komen.

Naar verluidt kan Tonali een aanzienlijke schorsing tegemoet zien als de beschuldigingen tegen hem worden bewezen. Zijn zaakwaarnemer heeft al laten doorschemeren dat de middenvelder worstelt met een gokverslaving, wat de ernst van de situatie alleen maar benadrukt.

Het is duidelijk dat deze ontwikkelingen een schaduw werpen over de carrière van Tonali en de reputatie van Newcastle United. Het is nu afwachten hoe het onderzoek zich zal ontvouwen en welke gevolgen dit zal hebben voor de toekomst van de middenvelder.