×
Home Livescore

Ten Hag en Hake: Vriendschap en Voetbalverhalen blijven bloeien

Ten Hag en Hake: Vriendschap en Voetbalverhalen blijven bloeien
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 19:48 uur
Laatst geüpdatet: donderdag 19 oktober 2023 16:37 uur

In de schaduw van het voetbalveld bloeit een onverwachte vriendschap op tussen twee grootheden in de sportwereld. Erik ten Hag, de befaamde trainer van Manchester United, en René Hake, de coach van Go Ahead Eagles, hebben een band die verder gaat dan alleen het delen van een passie voor voetbal.

Hun wegen kruisten elkaar tijdens hun gezamenlijke tijd bij FC Twente, waar ze samenwerkten in de opleiding. Een vriendschap ontstond en is tot op de dag van vandaag blijven bestaan. "Na onze tijd bij Twente zijn we altijd in contact gebleven", onthult Ten Hag in een exclusief interview met Voetbal International.

De twee vrienden ontmoeten elkaar regelmatig en hebben ook telefonisch contact. Tijdens deze gesprekken worden niet alleen voetbalzaken besproken, maar ook persoonlijke onderwerpen zoals het wel en wee van hun gezinnen. "Maar uiteindelijk draait het meestal toch om voetbal", voegt de manager van Manchester United toe. "We raken simpelweg niet uitgepraat over dit spel dat ons zo nauw aan het hart ligt."

Terugkijkend op hun tijd bij FC Twente herinnert Ten Hag zich Hake als een gedreven en ambitieuze persoonlijkheid. Hoewel Hake zelf nooit het profvoetbal heeft bereikt, koos hij al vroeg voor een carrière als jeugdtrainer. "René was een trainer met een unieke achtergrond in CIOS, die methodisch te werk ging", blikt Ten Hag terug. "Hij bezat competenties die je niet zomaar op het voetbalveld leert."

Deze onverwachte vriendschap tussen Ten Hag en Hake laat zien dat de sportwereld niet alleen draait om rivaliteit en concurrentie, maar ook om het delen van passie en het ondersteunen van elkaar, zowel binnen als buiten het veld.