×
Home Livescore

Hendriks heeft slim plan om Feyenoord-huurling uit te schakelen

Hendriks heeft slim plan om Feyenoord-huurling uit te schakelen
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 20:08 uur

Ramon Hendriks heeft een ingenieus plan bedacht om Santiago Gimenez te ontregelen tijdens het aankomende duel tussen Vitesse en Feyenoord. Op zaterdagavond zal Vitesse een bezoek brengen aan De Kuip, waar de Feyenoord-huurling regelmatig tegenover de Mexicaanse spits heeft gestaan op het trainingsveld van de landskampioen.

In een interview met de Gelderlander deelt Hendriks zijn ervaringen met de trainingduels tegen Gimenez. "Het ging vaak goed", vertelt hij. "Santiago is een zeer slimme spits. Hij past zijn loopacties aan op de positie van de verdedigers. Hij weet precies wanneer hij dicht bij het doel moet staan of juist moet uitzakken. Daar moeten wij op inspelen."

Hendriks heeft al een strategie in gedachten om Gimenez, die naar verwachting met een jetlag op het veld zal staan tegen Vitesse, te bestrijden. "Ik heb wel ideeën over hoe we hem kunnen uitschakelen. Maar dat ga ik nu niet verklappen, haha", lacht hij. "Wat wel duidelijk is, is dat we één-tegen-éénsituaties moeten vermijden. Die kunnen fataal zijn. Als we compact staan, dicht bij elkaar, geven we altijd minder kansen weg."

Het duel tussen Feyenoord en Vitesse zal zaterdagavond om 21.00 uur van start gaan in De Kuip. Het belooft een spannende strijd te worden tussen Hendriks en Gimenez, waarbij de Vitesse-verdediger vastberaden is om zijn plan ten uitvoer te brengen en de Mexicaanse spits te ontregelen.