×
Home Livescore

Mazraoui afwezig op training Bayern München na pro-Palestina standpunt

Mazraoui afwezig op training Bayern München na pro-Palestina standpunt
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 19 oktober 2023 12:16 uur

Opmerkelijke afwezigheid van Mazraoui bij Bayern München

In een verrassende wending is Noussair Mazraoui donderdag niet op de training van Bayern München verschenen, zo meldt een betrouwbare bron. Deze onverwachte gebeurtenis heeft de geruchtenmolen flink doen draaien, waarbij er vergelijkingen worden getrokken met de tijdelijke schorsing van Anwar El Ghazi, aanvaller bij FSV Mainz 05.

Het lijkt erop dat Mazraoui, net als El Ghazi en Youcef Atal, verdediger bij OGC Nice, een pro-Palestijns standpunt heeft ingenomen met betrekking tot het conflict tussen Israël en Hamas. Dit heeft geleid tot de tijdelijke schorsing van El Ghazi en Atal door hun werkgever. Voor zover bekend is Mazraoui echter alleen op het matje geroepen en heeft hij woensdag een gesprek gehad met de clubleiding van Bayern op hun hoofdkantoor.

Volgens de bron is het gesprek mogelijk niet voldoende geweest, aangezien Mazraoui donderdag afwezig was op de training. Bayern München heeft nog geen officiële verklaring afgegeven, maar er wordt gesuggereerd dat de berichtgeving van de voormalige Ajacied verdere gevolgen kan hebben. De club gaat uiterst voorzichtig om met de situatie, mede vanwege de Israëlische doelman Daniel Peretz die deel uitmaakt van het team.

In Duitsland is er felle kritiek op Mazraoui. Parlementslid Johannes Steiniger heeft zelfs een extreme oproep gedaan om de Marokkaanse voetballer het land uit te zetten. Deze reactie laat zien hoe gevoelig het onderwerp ligt en hoezeer het de gemoederen bezighoudt. Het is duidelijk dat de situatie rondom Mazraoui nog verdere ontwikkelingen zal kennen.