×
Home Livescore

Erik ten Hag's mysterieuze blessurebeleid irriteert Manchester United-fans

Erik ten Hag's mysterieuze blessurebeleid irriteert Manchester United-fans
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 19 oktober 2023 13:32 uur

Het mysterieuze blessurebeleid van Erik ten Hag begint de harten van de Manchester United-fans te verontrusten, zo meldt de Manchester Evening News. Volgens deze Engelse regiokrant is het beleid bewust gekozen en draagt het bij aan de geheimzinnigheid rondom blessures.

Gedurende Ten Hag's bewind bij Manchester United is er altijd een zweem van mysterie rondom blessures. Dit komt doordat hij de informatie over blessures als strikt vertrouwelijk beschouwt, waarbij alleen de speler zelf kan beslissen of hij wil onthullen welke blessure hij heeft. Een treffend voorbeeld hiervan werd gegeven tijdens de voorbereiding op de wedstrijd tegen Nottingham Forest, toen Ten Hag werd gevraagd naar de fitheid van Luke Shaw en Mason Mount. "Dat kunnen we niet doen, het is tegenwoordig een persoonlijke kwestie. Ze zullen een tijdje afwezig zijn, Luke iets langer dan Mason", antwoordde de United-trainer destijds.

Dit beleid wordt volgens de Engelse krant niet goed ontvangen door de supporters van Manchester United. Het feit dat de club bijvoorbeeld geen mededeling heeft gedaan over de operatie van Malacia wordt als onbegrijpelijk beschouwd. Het achterhouden van informatie leidt alleen maar tot speculatie, wat niet bevorderlijk is voor de club.

Tijdens persconferenties in Carrington wordt Ten Hag regelmatig door journalisten aangesproken op dit onderwerp, maar hij houdt meestal zijn lippen stijf op elkaar. Zijn antwoorden zijn altijd kort en bondig, en de Nederlandse trainer heeft de neiging om zo min mogelijk informatie te verstrekken over blessures.