×
Home Livescore

FC Utrecht vs. Ajax: Degradatiekraker in De Galgenwaard!

FC Utrecht vs. Ajax: Degradatiekraker in De Galgenwaard!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 19 oktober 2023 14:16 uur

Aanstaande zondag staat er een spannende wedstrijd op het programma in De Galgenwaard. FC Utrecht neemt het op tegen Ajax, een duel tussen de hekkensluiter en de nummer achttien van de Eredivisie. Ron Jans, de trainer van Utrecht, ziet deze wedstrijd wel zitten en noemt het een 'degradatiekraker'.

Jans kwam eerder dit seizoen bij Utrecht als vervanger van Michael Silberbauer. Hij begon goed met een overwinning, maar daarna volgden drie nederlagen. Ondanks de teleurstellende resultaten is Jans toch positief gestemd. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin, ondanks onze positie op de ranglijst en de zware nederlagen tegen Volendam en Almere met tien man", aldus Jans volgens Voetbal International.

De trainer heeft vertrouwen in zijn spelersgroep. "We hebben nu acht wedstrijden gespeeld en er staan nog 26 op het programma. Mijn eerste doel is om voor de winterstop uit de onderste drie plaatsen te komen en aansluiting te vinden bij de middenmoot."

De eerste stap richting dit doel moet gezet worden tegen Ajax aanstaande zondag. "Het is meteen een degradatiekraker. Ik vind het wel leuk om daar een beetje mee te spelen. Ik ga ervan uit dat Ajax niet degradeert en FC Utrecht ook niet."