×
Home Livescore

UEFA beveelt Israëlische clubs om Europese thuiswedstrijden elders te spelen

UEFA beveelt Israëlische clubs om Europese thuiswedstrijden elders te spelen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 19 oktober 2023 16:17 uur

UEFA besluit dat Israëlische clubs Europese thuiswedstrijden elders moeten spelen

In een opmerkelijke zet heeft de UEFA aangekondigd dat clubs uit Israël die deelnemen aan Europese competities hun thuiswedstrijden voorlopig buiten de landsgrenzen moeten afwerken. Deze beslissing komt voort uit de aanhoudende oorlog tussen Israël en Hamas, die al enkele weken aan de gang is.

Het uitvoerend comité van de UEFA heeft na een grondige evaluatie van de veiligheids- en beveiligingssituatie in heel Israël besloten dat er geen UEFA-competitiewedstrijden in het land kunnen plaatsvinden. Dit nieuws werd bekendgemaakt in een officiële verklaring van het voetbalorgaan.

De clubs die getroffen worden door deze maatregel zijn Maccabi Haifa, die deelneemt aan de Europa League, en Maccabi Tel Aviv, die uitkomt in de Conference League. Beide clubs zullen nu op zoek moeten naar alternatieve locaties buiten Israël die voldoen aan de UEFA-regels, zodat hun thuiswedstrijden kunnen doorgaan zolang dit besluit van kracht blijft.

De Israëlische voetbalbond en de betrokken clubs hebben de opdracht gekregen om geschikte locaties voor te stellen die aan alle vereisten voldoen. Dit betekent dat de clubs hun thuiswedstrijden elders moeten spelen totdat de situatie in Israël verbetert.

De wedstrijden van Maccabi Haifa en Maccabi Tel Aviv die gepland stonden voor volgende week donderdag zijn uitgesteld vanwege deze ontwikkeling. Het is een tegenslag voor de clubs, maar ze hebben al toestemming gegeven aan hun buitenlandse spelers, waaronder Tjaronn Chery, Joris van Overeem en Derrick Luckassen, om het land te verlaten.

Het is afwachten waar Maccabi Haifa en Maccabi Tel Aviv hun Europese thuiswedstrijden zullen spelen, maar één ding is zeker: ze zullen hun uiterste best moeten doen om zich aan te passen aan deze ongebruikelijke omstandigheden en hun prestaties op het veld voort te zetten, waar ze ook terechtkomen.