×
Home Livescore

Guirassy verkozen tot Bundesliga Speler van de Maand!

Guirassy verkozen tot Bundesliga Speler van de Maand!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 19 oktober 2023 16:32 uur

VfB Stuttgart heeft een verrassende winnaar van de Bundesliga Speler van de Maand september bekendgemaakt. De eer gaat naar een spits die eerder deze zomer nog in verband werd gebracht met Ajax. Serhou Guirassy, een 27-jarige aanvaller, heeft indruk gemaakt met zijn prestaties in de Duitse competitie.

Ajax had naar verluidt interesse om Guirassy voor een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro over te nemen. Uiteindelijk heeft Stuttgart de Guinese international definitief overgenomen van Stade Rennes, terwijl Ajax Chuba Akpom binnenhaalde. Een onverwachte wending in de transferperiode.

Guirassy heeft een uitstekend seizoen in de Bundesliga. In zijn eerste zeven competitiewedstrijden heeft hij maar liefst dertien doelpunten weten te maken. Daarnaast heeft hij ook gescoord en een assist gegeven in het eerste DFB Pokal-duel van het seizoen. Met deze prestaties heeft hij zichzelf gekroond tot topscorer van de Duitse competitie, waarbij hij spelers als Harry Kane van Bayern München en Victor Boniface van Bayer Leverkusen achter zich laat.

In de strijd om Speler van de Maand heeft Guirassy concurrenten als Kane, Boniface, Leroy Sané en Alejandro Grimaldo weten te verslaan. Op de clubsite van Stuttgart bedankt hij zijn teamgenoten en geeft hij aan dat hij zonder hen deze prestaties niet had kunnen leveren. Een bescheiden opmerking van de sterspeler.