×
Home Livescore

Derksen: Streng optreden bij spreekkoren FC Utrecht - Ajax

Derksen: Streng optreden bij spreekkoren FC Utrecht - Ajax
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 08:08 uur

Voormalig voetbalanalist Johan Derksen heeft zijn hoop uitgesproken dat de toeschouwers bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax zich komende zondag fatsoenlijk zullen gedragen. Het duel tussen de laagst geklasseerde en de zestiende plaats in de Eredivisie staat onder grote druk vanwege de angst voor kwetsende spreekkoren met betrekking tot de oorlog tussen Israël en Hamas.

Het gerenommeerde dagblad Algemeen Dagblad heeft donderdag al een artikel gepubliceerd waaruit blijkt dat de wedstrijd in het stadion De Galgenwaard extra beladen is. "Ik begrijp zelfs dat er nu al gevreesd wordt dat er rondom deze wedstrijd tussen Utrecht en Ajax extra incidenten kunnen plaatsvinden, met name wat betreft uitingen", aldus presentator Wilfred Genee bij het programma Vandaag Inside.

Hans Spekman, voormalig lid van de Tweede Kamer, is niet verrast. "Het is altijd al een wedstrijd geweest die gepaard gaat met spanning en er zijn altijd mensen die 'joden, joden, joden' roepen." Derksen is van mening dat er streng moet worden opgetreden als er sprake is van bijvoorbeeld antisemitische leuzen. "'Hamas, Hamas, joden aan het gas' heeft nu een totaal andere betekenis gekregen", stelt hij. "Als mensen dit soort uitspraken nog durven te doen, dan verdienen ze een zware straf."