×
Home Livescore

Revolutie in voetbaltaal: spelers creëren bijnamen door letters te draaien

Revolutie in voetbaltaal: spelers creëren bijnamen door letters te draaien
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 09:25 uur

Een revolutionaire beweging heeft zijn intrede gedaan in de voetbalwereld: het omdraaien van letters om bijnamen te creëren. Het begon allemaal tijdens een intense wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Ajax, waar Sparta-aanvoerder Bart Vriends ermee geconfronteerd werd. Maar hij was niet de enige, ook Guus Til wees hem op deze nieuwe trend.

"De taal in de kleedkamer ondergaat een transformatie", onthult Verhaar, assistent-trainer van Excelsior, in een exclusief interview met De Cor Potcast. "Het omkeren van voorletters met de eerste letter van de achternaam, dat vind ik prachtig. Maar nu hoor ik dat er in de kleedkamer ook letters worden verplaatst. Bij ons wordt Kian Fitz-Jim bijvoorbeeld 'Naki' genoemd."

Vriends herkent deze trend maar al te goed. "Tijdens onze wedstrijd tegen Ajax, speelden Kenneth Taylor en Brobbey. Brobbey vroeg constant om de bal en noemde me 'Nekketh'", lacht de Sparta-verdediger, die nog een ander voorbeeld aanhaalt. "Laatst zat ik te appen met Guus Til en we hadden het over Henk Veerman. Toen vroeg hij of ik nog naar 'Kneh' had gekeken", vertelt Vriends, die op dat moment nog niet op de hoogte was van deze nieuwe trend. "Ik dacht bij mezelf: wat zegt die kerel nou? Maar het bleek dus gewoon Henk te zijn, maar dan achterstevoren."

"Hij zei tegen me: 'Je moet met je tijd meegaan, vriend, want dit is de taal van de kleedkamer'", citeert Vriends de wijze woorden van de PSV-middenvelder.