×
Home Livescore

Liverpool Legend Carragher Defends Van Dijk's Criticism with Passion

Liverpool Legend Carragher Defends Van Dijk's Criticism with Passion
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 10:09 uur

Voormalig Liverpool-legende Jamie Carragher verdedigt met volle overtuiging zijn medespeler Virgil van Dijk. De Engelse voetbalanalist is het absoluut oneens met de kritiek die de centrale verdediger te verduren krijgt.

In de Engelse media wordt beweerd dat Van Dijk na zijn zware knieblessure in oktober 2020 nooit meer zijn oude niveau heeft weten te bereiken. Carragher laat echter in zijn column voor The Telegraph weten dat we niet moeten vergeten hoe buitengewoon hoog de standaard is waarop we Van Dijk beoordelen. Hij benadrukt dat Van Dijk slechts één wedstrijd op Anfield heeft verloren en dat Liverpool voorheen nooit in staat was om meer dan negentig punten in één seizoen te behalen. Carragher prijst Van Dijk voor zijn constante aanwezigheid en impact op het team.

Hoewel Carragher erkent dat de knieoperatie op de lange termijn waarschijnlijk zijn tol heeft geëist, is hij van mening dat de negatieve beoordelingen gebaseerd zijn op het feit dat Van Dijk zo ontzettend goed is geweest. Hij stelt dat Van Dijk van een bovenmenselijk niveau naar een menselijk niveau is gegaan op defensief gebied, maar dat hij nog steeds behoort tot de top vier beste centrale verdedigers in de Premier League.

Carragher is vol lof over de prestaties van Van Dijk tussen 2018 en 2021 en noemt het indrukwekkend. Hij geeft aan dat hij nog nooit eerder een centrale verdediger heeft gezien die op dat niveau speelde. De enige andere verdediger die enigszins in de buurt komt, volgens Carragher, is John Terry. Van Dijk vertoonde volgens Carragher geen enkele zwakte en maakte alles moeiteloos en gemakkelijk.

Met zijn betoog wil Carragher duidelijk maken dat Van Dijk nog steeds een van de beste verdedigers ter wereld is, ondanks zijn blessure. Hij roept op om het buitengewone niveau waarop Van Dijk heeft gepresteerd niet te vergeten en hem te blijven waarderen voor zijn impact op het veld.