×
Home Livescore

Bayern München en Mazraoui verzoenen zich na Palestina-uitspraak

Bayern München en Mazraoui verzoenen zich na Palestina-uitspraak
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 10:17 uur

Bayern München komt met een opvallende verklaring over Noussair Mazraoui naar buiten. De Duitse club heeft de rechtervleugelverdediger op het matje geroepen vanwege een pro-Palestijnse boodschap die hij op social media plaatste.

Mazraoui heeft openlijk zijn steun betuigd aan Palestina, wat niet goed ontvangen werd bij Bayern. De voormalige Ajacied moest zich verantwoorden op het hoofdkantoor van Der Rekordmeister en trainde apart van de groep op donderdag, wat tot speculatie leidde. Vrijdag meldt Bayern op de clubwebsite dat er een 'verhelderend gesprek' heeft plaatsgevonden met Mazraoui.

"Op geloofwaardige wijze heeft Noussair Mazraoui ons verzekerd dat hij als vredelievend persoon terrorisme en oorlog ten zeerste afkeurt. Hij betreurt het als zijn berichten irritatie hebben veroorzaakt", zegt CEO Jan-Christian Dreesen, die een standpunt inneemt in het conflict tussen Israël en Hamas. "Bayern veroordeelt de aanval van Hamas op Israël."

Mazraoui laat ook van zich horen. "Ik veroordeel alle vormen van terrorisme en elke terroristische organisatie." Zowel Bayern als Mazraoui zetten zich naar eigen zeggen in voor vrede. Bayern neemt een duidelijk standpunt in en staat aan de kant van de Joodse gemeenschap in Duitsland en Israël. "Niets rechtvaardigt het doden van kinderen en gezinnen."

Bayern geeft ook opheldering over de toekomst van Mazraoui. In tegenstelling tot Anwar El Ghazi van FSV Mainz 05 en Youcef Atal van OGC Nice, wordt de rechtsback niet geschorst vanwege zijn steunbetuiging aan Palestina. "Mazraoui blijft deel uitmaken van de selectie van Bayern", aldus de club. De verdediger heeft tijdens de interlandperiode met Marokko een blessure opgelopen, waardoor hij individueel traint.

De verklaring van Bayern München over Mazraoui is te lezen op de officiële clubwebsite.