×
Home Livescore

Tonali ondanks gokgedrag gewoon in actie voor Newcastle United

Tonali ondanks gokgedrag gewoon in actie voor Newcastle United
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 13:33 uur

Sandro Tonali zal dit weekend zonder enige belemmering zijn opwachting maken voor Newcastle United in de Premier League-wedstrijd tegen Crystal Palace. Hoewel de Italiaanse middenvelder wordt geconfronteerd met beschuldigingen van gokken, richt manager Eddie Howe zich vooral op de sportieve aspecten.

Het verhaal is bekend: Tonali wordt verdacht van illegaal gokken, net als verschillende andere Italiaanse spelers. Er wordt beweerd dat hij zelfs weddenschappen heeft geplaatst op wedstrijden van AC Milan, zijn voormalige club, op voorwaarde dat hij zelf niet speelde. Zijn zaakwaarnemer heeft al onthuld dat de 23-jarige middenvelder worstelt met een gokverslaving, maar Tonali moet zich hoe dan ook voorbereiden op een mogelijke zware straf.

In afwachting van het onderzoek van het Italiaanse Openbaar Ministerie is Tonali echter gewoon opgenomen in de wedstrijdselectie van Newcastle. "Hij is volledig gefocust op ons team, hij heeft deze week twee keer getraind en is beschikbaar voor zaterdag", verklaart Howe tijdens de persconferentie. "Net als bij alle spelers, analyseer ik hun trainingsprestaties, hun fysieke gesteldheid en hun mentale toestand. Sandro heeft goed getraind deze week. Hij heeft veel te verwerken gehad, maar ik zie hem dagelijks vier uur lang en hij gaat opmerkelijk goed om met zijn emoties."

De manager van The Magpies doet zijn best om zijn speler te ondersteunen. "Het kwam als een totale verrassing voor mij, voor hem en voor iedereen. Maar we hebben allemaal zwakke plekken en kwetsbaarheden. Het is belangrijk dat we deze opmerken en hem zo goed mogelijk helpen, zodat hij optimaal kan presteren. Maar het welzijn van Sandro staat bovenaan in deze hele situatie."

Ook Nicolò Zaniolo, die momenteel wordt gehuurd van Galatasaray, werkt mee aan het onderzoek naar zijn vermeende illegale gokactiviteiten, zo meldt Aston Villa in een verklaring. Desondanks is de middenvelder gewoon beschikbaar voor zijn club.