×
Home Livescore

Ten Hag vol vertrouwen in Onana ondanks kwakkelende prestaties

Ten Hag vol vertrouwen in Onana ondanks kwakkelende prestaties
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 14:56 uur

Erik ten Hag, de manager van Manchester United, maakt zich totaal geen zorgen over de teleurstellende prestaties van André Onana. Hij heeft volledig vertrouwen in de doelman, met wie hij een goede band heeft. Tijdens zijn meest recente persconferentie benadrukte Ten Hag ook nog even de indrukwekkende starts van clubiconen David De Gea en Peter Schmeichel.

Hoewel Ten Hag en Onana elkaar al kennen sinds hun tijd bij Ajax, zijn de prestaties van de Kameroense doelman tot nu toe niet om over naar huis te schrijven. Met een aantal blunders heeft hij zich niet populair gemaakt bij zowel de fans als de critici. "Hij is zich er zelf ook van bewust dat het beter moet", verklaarde Ten Hag tijdens de persconferentie. "Maar elke speler die de overstap maakt naar de Premier League heeft tijd nodig om zich aan te passen."

Desondanks is Ten Hag wel van mening dat Onana inderdaad beter moet presteren. Als Nederlander is hij goed op de hoogte van de kwaliteiten van zijn pupil. "Hij was een geweldige speler tijdens de halve finale en finale van de Champions League. Dat is hij natuurlijk altijd. Als we naar het verleden kijken, hadden ook De Gea en Schmeichel een moeilijke start bij United. Maar we leven in het hier en nu, en hij moet betere wedstrijden gaan keepen. Ik ben ervan overtuigd dat hij daartoe in staat is."