×
Home Livescore

Benzema woedend op beschuldigingen terreurbanden: 'Mijn kinderen lijden'

Benzema woedend op beschuldigingen terreurbanden: 'Mijn kinderen lijden'
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 17:08 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen is Karim Benzema, de voetballer die eerder deze week in verband werd gebracht met een terreurorganisatie door een Franse minister, niet van plan om dit zomaar te laten passeren. Met een krachtige reactie via zijn advocaat laat de Franse spits weten dat hij woedend is over de beschuldigingen en dat het zelfs zijn kinderen diep raakt.

"Mijn kinderen worden geconfronteerd met deze beschuldigingen", verklaart de advocaat van Benzema tegenover een Spaanse krant. "Gedurende mijn carrière heb ik al zoveel leugens over mezelf moeten aanhoren. Maar nu gaat het om mijn kinderen. Het is onacceptabel dat hun vader wordt beschuldigd van terrorisme. Dit gaat te ver."

De advocaat van Benzema vindt het schandalig hoe de Franse minister de beschuldigingen in het openbaar heeft geuit. Volgens de raadsman hoeft de aanvaller van Al Ittihad geen excuses aan te bieden voor zijn uitspraken over de oorlog tussen Israël en Hamas.

Eerder deze week beschuldigde de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, Benzema van banden met de terreurorganisatie het Moslimbroederschap. De minister gaf later aan dat hij zijn woorden wilde terugnemen, op voorwaarde dat Benzema zich via sociale media uitsprak tegen de moord op de 57-jarige docent Dominique Bernard en zijn rouw betuigde.

Het is duidelijk dat Benzema niet van plan is om zich zomaar te laten beschuldigen en dat hij vastberaden is om zijn naam te zuiveren. Deze zaak zal ongetwijfeld nog veel stof doen opwaaien en de sportwereld in spanning houden.