×
Home Livescore

UEFA bestraft AEK Athene met 25.000 euro voor laserpennenincident

UEFA bestraft AEK Athene met 25.000 euro voor laserpennenincident
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 17:40 uur

UEFA bestraft AEK Athene met een aanzienlijke geldboete van 25.000 euro vanwege het ongeoorloofde gebruik van laserpennen tijdens het Europa League-duel met Ajax, dat ruim twee weken geleden plaatsvond. De Griekse supporters van AEK Athene probeerden op slinkse wijze de spelers van Ajax af te leiden door middel van groene lichtstralen.

Met name Steven Bergwijn werd het doelwit van de laserpennen in het Agia Sofia-stadion in Athene. Toen hij op 5 oktober na ongeveer dertig minuten spelen een strafschop mocht nemen, werd zijn hele gezicht bijna volledig groen verlicht. Desondanks wist de aanvoerder van Ajax zijn kalmte te bewaren en schoot hij de bal feilloos in het doel.

Na afloop van de wedstrijd gaf Bergwijn aan dat het nemen van de strafschop lastiger was dan normaal. Hij vertelde aan de camera van ESPN: "De scheidsrechter vroeg me of ik de strafschop wilde nemen. Ik dacht bij mezelf: gewoon doen. Ze zullen er toch niet mee stoppen en ik weet waar het doel zich bevindt. Ik moest ermee omgaan en gelukkig ging de bal erin."

Op maandag was het opnieuw raak in hetzelfde stadion, maar ditmaal tijdens de uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Griekenland. Verschillende spelers van Oranje, waaronder Wout Weghorst, werden lastiggevallen door de hinderlijke laserpennen.