×
Home Livescore

Palestina's voetbalelftal zonder thuisbasis door conflict en afwijzing

Palestina's voetbalelftal zonder thuisbasis door conflict en afwijzing
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 20:16 uur

Het nationale voetbalelftal van Palestina staat voor een uitdaging in het vinden van een geschikte locatie voor hun thuiswedstrijden. Oorspronkelijk was het plan om de wedstrijden tijdelijk in Algerije te spelen, maar dat idee is van tafel geveegd.

Vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas is het momenteel niet veilig om voetbalwedstrijden in Palestina te laten plaatsvinden. Algerije bood aan om als gastland te fungeren voor het Palestijnse nationale team, dat strijdt voor kwalificatie voor het WK van 2026 en de Asia Cup van 2027. Algerije zou ook de kosten op zich nemen.

Echter, de Aziatische voetbalbond en de FIFA hebben hier een stokje voor gestoken. De Algerijnse voetbalbond heeft dit bekendgemaakt in een verklaring. Het probleem is dat Palestina zijn wedstrijden moet spelen op Aziatisch grondgebied. Algerije toont nu op een andere manier solidariteit met Palestina, namelijk door al het voetbal in het Noord-Afrikaanse land op te schorten voor een onbekende periode.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Palestina, ook wel bekend als Al Fursan, staat gepland op 21 november. Australië is dan de tegenstander in het kader van de WK-kwalificatie. Op dit moment is het echter nog onduidelijk waar deze wedstrijd zal plaatsvinden.