×
Home Livescore

Quinten Timber's 'Breakfast Club' in Rotterdam-Zuid versterkt zijn ontwikkeling bij Feyenoord

Quinten Timber's 'Breakfast Club' in Rotterdam-Zuid versterkt zijn ontwikkeling bij Feyenoord
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 21 oktober 2023 09:32 uur

Quinten Timber, de jonge voetballer die momenteel schittert bij Feyenoord, heeft zijn indrukwekkende ontwikkeling deels te danken aan een mysterieuze groep genaamd de 'Breakfast Club' in Rotterdam-Zuid. In een exclusief interview met een anonieme bron onthult de 22-jarige middenvelder dat hij samen met een selecte groep jongens al vóór het ontbijt keihard traint in de sportschool, met als doel zijn fysieke gesteldheid naar een hoger niveau te tillen.

"Ik doe allerlei oefeningen om mijn rug, buikspieren en voeten te versterken, omdat ik daar in het verleden blessures aan heb gehad. Je merkt echt dat je sterker wordt. En het mooie is dat je al die oefeningen al hebt gedaan voordat je überhaupt aan je ontbijt begint", onthult Timber. "Het begon allemaal een tijdje geleden. Ik ben er vorig seizoen bij gekomen. Het is een initiatief vanuit onszelf, maar als je mee wilt doen, moet je wel echt meedoen. Als je een keer verstek laat gaan, krijg je straf."

"Als je ziet hoe gedreven de andere jongens bezig zijn, wil je gewoon meedoen", vervolgt de voormalige speler van Ajax en FC Utrecht. "En dan wil je natuurlijk de beste zijn. We motiveren elkaar om steeds beter te worden en creëren zo een hechte band. Als je dit elke ochtend doet, merk je dat je elke dag een beetje beter wordt."

Dankzij de Breakfast Club heeft Timber enorme stappen gezet in zijn ontwikkeling. "Uiteindelijk is dat waar het om draait. Het is de bedoeling dat je na een jaar kunt terugkijken en kunt concluderen dat je als persoon en als voetballer enorme vooruitgang hebt geboekt." Voorlopig zal hij dus vroeg blijven opstaan. "Ik heb al veel meegemaakt, ook blessures. Ik kan wel zeggen dat ik tevreden ben met mijn ontwikkeling, maar er is altijd ruimte voor verbetering."

Dit seizoen heeft Timber zich ontpopt tot een onmisbare speler bij Feyenoord, waar hij meestal het middenveld vormt met Mats Wieffer en Calvin Stengs. Zijn naam is zelfs al opgedoken in de Engelse roddelpers, die hem in verband brengt met topclubs uit de Premier League.