×
Home Livescore

PSV verhuurt slechts twee spelers, Ledezma en Fofana, met verschillende resultaten

PSV verhuurt slechts twee spelers, Ledezma en Fofana, met verschillende resultaten
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 21 oktober 2023 10:32 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen, waarbij topclubs zoals Feyenoord en Ajax hun spelers massaal zien uitvliegen, heeft PSV momenteel slechts twee spelers uitgeleend. Dit betreft Richard Ledezma en Fodé Fofana, die beiden bij hun tijdelijke werkgevers hun kunsten vertonen.

Richard Ledezma, die nauwelijks aan spelen toekwam in de plannen van toenmalig trainer Ruud van Nistelrooij, vertrok in maart op huurbasis naar New York City FC. Zijn terugkeer naar zijn thuisland heeft vruchten afgeworpen, aangezien de 23-jarige aanvallende middenvelder regelmatig in actie komt in de MLS. Tot nu toe heeft Ledezma veertien keer als basisspeler gestart en is hij negen keer ingevallen. Hoewel hij nog niet heeft gescoord, heeft de eenmalig Amerikaans international wel vier assists op zijn naam staan. Dit biedt hem de nodige ervaring, hoewel New York City FC het moeilijk heeft in de Eastern Conference met een dertiende plaats. Ze staan alleen boven het Inter Miami FC van Lionel Messi en Toronto FC.

Voordat Ledezma het vliegtuig naar de Verenigde Staten nam, verlengde PSV zijn contract tot medio 2025. Dit werd gezien als een teken van vertrouwen in zijn kunnen. Echter, bij zijn terugkeer eind dit jaar zal hij nog steeds te maken krijgen met een intense concurrentiestrijd in Eindhoven.

Fodé Fofana, de twintigjarige spits, rondde vlak voor het verstrijken van de transferdeadline een verhuur aan Vitesse af. Na veelvuldig blessureleed hoopte hij eindelijk waardevolle ervaring op te doen in de Eredivisie. Helaas sloeg het noodlot snel weer toe, aangezien Fofana eind september een zware knieblessure opliep tijdens het duel met FC Twente.

Al na dertien minuten moest Fofana per brancard van het veld worden gedragen. Dit betekent dat de spits opnieuw een langdurige revalidatie te wachten staat. Zijn teller blijft steken op drie competitieduels, aangezien het naar verwachting niet waarschijnlijk is dat hij dit seizoen nog in actie zal komen. Dit is bijzonder sneu voor Fofana, die bij PSV nog een contract heeft tot medio 2025.