×
Home Livescore

Creatieve titel: "Ajax verrast met jong talent en nieuwe formatie tegen FC Utrecht"

Creatieve titel:
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 14:08 uur

In een belangrijk uitduel bij FC Utrecht heeft Ajax een verrassende opstelling bekendgemaakt. Trainer Maurice Steijn heeft besloten om enkele basisplaatsen in te ruimen voor spelers die normaal gesproken minder speeltijd krijgen. Dit zorgt voor een frisse wind in het team.

De eerste opvallende keuze is Anton Gaaei, die de positie van rechtsback zal bekleden. Dit komt doordat Rensch niet helemaal fit genoeg is om te starten. Aan de andere kant van de verdediging staat Borna Sosa, die de voorkeur krijgt boven Gastón Ávila. Hierdoor vormt Hato samen met Josip Sutalo het centrale duo in de defensie.

Ook Steven Berghuis, normaal gesproken een vaste waarde in het team, begint deze keer op de bank. Hij wordt vervangen door het talent Kristian Hlynsson. De IJslandse international zal samen met Benjamin Tahirovic en Kenneth Taylor het middenveld vormen. Voorin behouden Carlos Forbs, Brian Brobbey en Steven Bergwijn het vertrouwen van de trainer.

Het duel tussen FC Utrecht en Ajax is niet alleen belangrijk voor beide teams, maar ook voor de ranglijst. Beide teams bevinden zich namelijk in de onderste regionen van de Eredivisie. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. De aftrap in De Galgenwaard staat gepland om 12.15 uur.

Opstelling Ajax: Gorter; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Forbs, Brobbey, Bergwijn