×
Home Livescore

Kritiek op Ajax-trainer Steijn na nederlaag bij FC Utrecht

Kritiek op Ajax-trainer Steijn na nederlaag bij FC Utrecht
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 14:56 uur

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft zichzelf niet populair gemaakt in Amsterdam na de nederlaag tegen FC Utrecht. Op X regent het kritiek op de coach, die onder zware druk staat.

De kritiek op Steijn is niet mals. Er wordt gezegd dat er geen lijn zit in het spel van Ajax, geen positiespel, geen verbetering. Volgens sommigen is dit iets wat gewoon getraind kan worden. Tactisch klopt het al weken niet en de staf wordt hiervoor verantwoordelijk gehouden.

De frustratie onder de supporters is groot. Er heerst verdriet en boosheid over de gang van zaken bij de club. Er wordt beweerd dat Steijn de hele club kapot maakt en zelfs op vakantie gaat op een moment dat er juist gewerkt moet worden aan een plan. En het ergste is dat iedereen binnen Ajax het maar goed lijkt te vinden.

Ook op social media wordt er flink uitgehaald naar Steijn en Ajax. Er worden sarcastische opmerkingen gemaakt over de prestaties van het team en er wordt zelfs gesuggereerd dat er niet genoeg mental coaches in Nederland zijn om Ajax te helpen.

De situatie bij Ajax lijkt steeds uitzichtlozer te worden. Er wordt gesproken over een "Amsterdams Degradatie Event" en er wordt beweerd dat dit het slechtste Ajax is dat men ooit heeft gezien. Er wordt zelfs opgeroepen aan Steijn om op te stappen en zijn ontslag in te dienen, omdat hij volgens sommigen de slechtste manager in de geschiedenis van Ajax is.

De verdediging van Ajax was ook tegen FC Utrecht een chaos. Dit is geen incident, maar iets wat al maanden aan de gang is. Steijn wordt gezien als de eindverantwoordelijke hiervoor.

Het besluit om Steijn nog langer te laten zitten wordt bekritiseerd. Men beweert dat hiermee de hele Ajax-selectie in de steek wordt gelaten. Er wordt gezegd dat Steijn met dit materiaal hoger had moeten kunnen staan dan de 17e plek. Er wordt opgeroepen aan Steijn om weg te gaan.