×
Home Livescore

Steijn's positie bij Ajax onhoudbaar na nederlaag tegen Utrecht

Steijn's positie bij Ajax onhoudbaar na nederlaag tegen Utrecht
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 15:40 uur

Na het spectaculaire duel tussen FC Utrecht en Ajax, waarbij de Domstedelingen uiteindelijk aan het langste eind trokken, wordt er bij ESPN druk gesproken over de toekomst van Maurice Steijn. De trainer stond al onder druk bij de Amsterdammers en de nederlaag tegen Utrecht heeft zijn positie niet bepaald versterkt. Kees Kwakman, een bekende analist, laat weten dat het hem niet zou verbazen als Steijn binnenkort zijn ontslag krijgt.

Hoewel Kwakman benadrukt dat het niet aan hem is om te beslissen over het lot van de trainer, begrijpt hij maar al te goed hoe de situatie bij Ajax in elkaar steekt. "Het is een lastige kwestie, omdat je te maken hebt met mensen. Het is absoluut niet aan mij om te zeggen dat Steijn moet vertrekken, absoluut niet. Maar ik begrijp wel hoe het werkt en ik zie dat zijn positie steeds onhoudbaarder wordt. Zo gaat het nu eenmaal in de voetbalwereld, zeker bij een topclub als Ajax."

Desondanks zag Kwakman wel degelijk verbetering bij Ajax tijdens de wedstrijd tegen Utrecht. Ondanks een 2-0 achterstand wisten ze terug te vechten en zelfs op voorsprong te komen. "En verdedigend gezien, en dat klinkt misschien vreemd gezien de vier tegengoals, gaven ze eigenlijk heel weinig weg in het eerste uur", aldus Kwakman. Hij herhaalt echter zijn standpunt over een mogelijk ontslag. "Ik begrijp heel goed dat er wordt gesproken over zijn positie en dat die steeds onhoudbaarder wordt."