×
Home Livescore

Maurice Steijn met dubbel gevoel na nederlaag tegen FC Utrecht Ajax-coach ontwijkt vragen over ontslag en benadrukt veerkracht Steijn blijft strijdbaar ondanks slechte reeks en kritiek

Maurice Steijn met dubbel gevoel na nederlaag tegen FC Utrecht

Ajax-coach ontwijkt vragen over ontslag en benadrukt veerkracht

Steijn blijft strijdbaar ondanks slechte reeks en kritiek
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 15:51 uur

Maurice Steijn, de coach van de Amsterdammers, heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de spannende wedstrijd tegen FC Utrecht (4-3). Op de vraag of hij mogelijk ontslagen zal worden, ontwijkt hij behendig de camera van ESPN. "Natuurlijk hoop je van niet, want deze ploeg heeft veerkracht."

"Het is een heel dubbel gevoel, dat is wel duidelijk. We kregen op ongelukkige momenten doelpunten tegen, vlak voor rust en vlak na rust. In de eerste helft hadden we twee grote kansen. Maar de ploeg toonde veerkracht en kwam op een 2-3 voorsprong. Toen gebeurde er van alles. De wedstrijd werd gestaakt en het werd 3-3... Ik heb de spelers gezegd: 'zorg er in ieder geval voor dat je dat punt vasthoudt en laten we dan voor de overwinning gaan.'"

Als je kijkt naar de 4-3... We waren zelf aan het opbouwen en dit is iets wat we de spelers al zo vaak hebben gezegd, dat niet beide backs naar voren moeten gaan. Maar ze waren allebei weg. Natuurlijk was het een slechte pass, maar dan moet je het nog wel kunnen herstellen."

Vervolgens wordt Steijn geconfronteerd met de slechte reeks van Ajax en wordt hem gevraagd of hij begrip heeft voor een mogelijk ontslag. "Het enige dat ik kan doen is bij mezelf blijven en met deze ploeg aan de slag gaan. Ik heb al eerder in deze situatie gezeten. Natuurlijk hoop je van niet, want deze ploeg heeft veerkracht. Het is een enorme klap, maar ik ben 24/7 bezig met Ajax en als Ajax denkt dat dit de oplossing is om weer resultaten te behalen, wie ben ik dan om dat tegen te houden? Op basis van de resultaten zou je kunnen zeggen: 'Ja, ik begrijp het.' Maar op basis van wat we hopelijk nog kunnen bereiken, zeg ik nee."

"Het is zeker te weinig. We hebben sowieso te weinig punten en het spel is ook niet goed genoeg. Maar zelfs dan vind ik dat als je uit bij Utrecht drie doelpunten maakt, je eigenlijk niet zou mogen verliezen. Ik begrijp de vragen, maar het ligt niet in mijn handen", besluit Steijn. De coach van Ajax benadrukt dat zijn strijdlust onverminderd blijft.