×
Home Livescore

Maurice Steijn bedankt uitvak na verlies, ondanks geen reden

Maurice Steijn bedankt uitvak na verlies, ondanks geen reden
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 17:08 uur

In een opmerkelijke wending na de teleurstellende 4-3 nederlaag van Ajax tegen FC Utrecht, heeft trainer Maurice Steijn tijdens de persconferentie zijn gedachten laten gaan over het moment waarop hij richting het uitvak liep. Terwijl zijn spelers al terugkeerden naar de kleedkamer, besloot Steijn zonder specifieke aanleiding zijn weg te vervolgen naar de tribune waar de Ajax-fans zich bevonden.

"Ik stond daar eigenlijk gewoon alles te verwerken. Achteraf gezien liep ik naar het uitvak, terwijl de spelers al terug waren, maar dat was niet per se om een bepaalde reden. Ik vind het belangrijk om het uitvak altijd te bedanken. Ik weet niet of ze echt zitten te wachten op mijn bedankjes, maar ik wil in ieder geval dat de spelers het doen. Dat ik zelf wat later aansloot, had puur te maken met mijn eigen gevoelens van teleurstelling na de nederlaag," aldus Steijn.

Deze onverwachte actie van de Ajax-trainer heeft de nodige vragen opgeroepen bij zowel de pers als de supporters. Wat was de reden achter zijn beslissing om naar het uitvak te gaan? Was het een manier om zijn frustraties te uiten of wilde hij juist zijn waardering tonen aan de trouwe fans die de lange reis naar Utrecht hadden gemaakt?

Hoewel Steijn geen concrete verklaring gaf voor zijn actie, blijft het een intrigerend moment dat de fans en media zeker zal bijblijven. Het is duidelijk dat de nederlaag een diepe indruk heeft achtergelaten op de Ajax-trainer, die zijn eigen emoties niet kon onderdrukken en op zijn eigen manier probeerde om te gaan met de teleurstelling.

Het is nu aan de supporters en de voetbalwereld om te speculeren over de ware betekenis achter deze ongewone gang van zaken. Wat er ook achter schuilgaat, één ding is zeker: Maurice Steijn heeft opnieuw laten zien dat hij een trainer is die zijn eigen weg durft te gaan en zijn gevoelens niet onder stoelen of banken steekt.