×
Home Livescore

Trainer verraden: Spandoek met rat en geld schokt Noorwegen

Trainer verraden: Spandoek met rat en geld schokt Noorwegen
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 18:56 uur

Een opmerkelijk tafereel heeft de gemoederen flink beziggehouden in Noorwegen. In de hoogste voetbalcompetitie van het land, de Eliteserien, vond er een beladen confrontatie plaats tussen trainer Geir Bakke en zijn voormalige club Lillestrøm. De overstap van Bakke naar zijn nieuwe club Vålerenga viel niet in goede aarde bij zijn oude werkgever, wat resulteerde in een opvallend spandoek.

Drie jaar lang stond Bakke aan het roer bij Lillestrøm, voordat hij deze zomer de overstap maakte naar zijn nieuwe uitdaging. Helaas werd zijn vertrek niet met open armen ontvangen. Naast een spervuur aan hatelijke reacties, werd er vlak voor rust een spandoek opgehangen boven de spelerstunnel. Op het doek was een afbeelding te zien van een rat die een zak geld vasthield. Alsof dat nog niet genoeg was, werd Bakke ook nog eens geconfronteerd met het spreekkoor 'na de wedstrijd ga je dood'.

Het spandoek heeft voor de nodige ophef gezorgd en Lillestrøm wordt nu kritisch bekeken op social media vanwege het uitblijven van ingrijpen tijdens de wedstrijd. Alsof de vernedering nog niet compleet was, verloor Bakke ook nog eens met 2-0. Een bittere pil om te slikken voor de trainer.

Deze bizarre gebeurtenis zal nog lang nadreunen in de Noorse voetbalwereld. Het laat zien dat emoties hoog kunnen oplopen in de sport en dat rivaliteit soms tot uiting komt op onverwachte en ongepaste manieren.