×
Home Livescore

Sneijder verdedigt Steijn: Kwaliteit Ajax-selectie simpelweg niet toereikend

Sneijder verdedigt Steijn: Kwaliteit Ajax-selectie simpelweg niet toereikend
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 20:32 uur

Voormalig Ajax-ster Wesley Sneijder heeft zijn mening gegeven over de mogelijke ontslag van Maurice Steijn bij Ajax. Sneijder is van mening dat de huidige selectie van de Amsterdamse club simpelweg niet goed genoeg is.

Sneijder, geboren in Utrecht en voormalig speler van Ajax, heeft uiteraard ook de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax (4-3) gezien. Hij beschrijft het als een verschrikkelijke wedstrijd tussen de nummer 16 en 18. Hij vindt dat beide teams eigenlijk niet op dat niveau thuishoren. Voor neutrale toeschouwers was het misschien een mooie wedstrijd, maar Sneijder vond het verschrikkelijk.

Het is nu aan extern adviseur Louis van Gaal om te beslissen of Steijn gevolgen zal ondervinden van de zoveelste nederlaag van Ajax. Sneijder zou de trainer echter niet ontslaan. Hij vindt dat Steijn weinig kan doen en dat het probleem niet bij de trainer ligt. Volgens Sneijder is het materiaal gewoon niet goed genoeg en is het te makkelijk om de trainer de schuld te geven.

Hoewel Sneijder Steijn verdedigt, beseft hij dat een ontslag altijd mogelijk is. Hij vindt het echter niet helemaal terecht. Hij ziet dat er een tekort is aan kwaliteit en wil Steijn niet als enige schuldige aanwijzen. Sneijder geeft toe dat hij graag zou willen helpen, maar hij weet niet wat hij zou moeten veranderen.

Kortom, Sneijder vindt het niet terecht als Steijn ontslagen zou worden bij Ajax. Hij ziet dat de kwaliteit binnen de selectie simpelweg niet toereikend is en vindt het te makkelijk om de trainer daar de schuld van te geven.