×
Home Livescore

Mourinho sneert naar Gómez na rode kaart en dopingbeschuldiging

Mourinho sneert naar Gómez na rode kaart en dopingbeschuldiging
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 21:08 uur

In een opmerkelijke wending heeft José Mourinho na zijn recente rode kaart tijdens de wedstrijd tegen Monza een verrassende uithaal gedaan naar Papu Gómez. De Argentijnse aanvaller is namelijk voor twee jaar geschorst door de FIFA vanwege een positieve dopingtest. De Portugese trainer van AS Roma liet weten dat hij 'hoestsiroop' links laat liggen en insinueerde daarmee dat Gómez zich hier wellicht (bewust) aan heeft vergrepen.

Gómez heeft deze week zelf het vuurtje verder opgestookt door in een interview met La Gazetta dello Sport zijn enige herinnering aan Mourinho op te rakelen. "Mijn enige herinnering aan hem (Mourinho red.) is het winnen van de Europa League met Sevilla tegen hem", aldus de aanvaller, verwijzend naar de finale van 1 juni van dit jaar, waarin Sevilla na strafschoppen zegevierde.

Afgelopen zondag stond Roma tegenover Monza. Hoewel de thuisploeg met 1-0 won, maakte Mourinho de negentig minuten (aan de zijlijn) niet vol. Hij werd van het veld gestuurd vanwege huilgebaren richting de scheidsrechter. Na afloop kon hij het niet laten om nog even een sneer uit te delen aan Gómez. "Hij speelde niet eens in de Europa League-finale", herinnerde The Special One zich, om vervolgens het dopingschandaal aan te kaarten. "Ik heb een hoestje, maar ik zal geen hoestsiroop of pillen nemen. Anders zou ik wel eens problemen kunnen krijgen met de dopingtest", zo werd genoteerd door de aanwezige pers.

Gómez liet eerder op zondag van zich horen via een statement op Instagram. "Ik heb altijd strikt alle voorschriften nageleefd en ben altijd een fervent voorstander geweest van een schone sport en sportiviteit, waarbij ik alle vormen van doping juist heb veroordeeld."