×
Home Livescore

Steijn onder druk: Ajax-trainer op rand van afgrond

Steijn onder druk: Ajax-trainer op rand van afgrond
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 22:32 uur

Ajax-trainer Maurice Steijn staat stevig onder druk na de teleurstellende prestaties van zijn team. Voormalig Ajax-spelers Kenneth Perez en Marciano Vink zijn van mening dat Steijn niet langer kan aanblijven als coach. De Amsterdammers leden afgelopen zondag een pijnlijke nederlaag tegen hekkensluiter FC Utrecht, waardoor ze zijn afgezakt naar de zeventiende plaats in de Eredivisie.

Perez uit zijn ongenoegen over de situatie tijdens het programma 'Dit was het Weekend' op ESPN. "Eigenlijk is het onhoudbaar", zegt hij. "Het is simpelweg niet acceptabel om op de zeventiende plaats te staan met Ajax. Met veertien internationals in de selectie, kunnen we niet beweren dat zij ineens niet meer kunnen voetballen. Maar voordat we de trainer ontslaan, moeten we wel een gedegen plan hebben. We hebben een langetermijnoplossing nodig, geen halfbakken oplossing."

Vink sluit zich aan bij de kritiek van Perez. "Dit kan zo niet doorgaan", benadrukt de analist. "Ik zie totaal geen progressie. Steijn is een geweldige kerel, maar hij slaagt er niet in om het team te laten presteren. De spelers brengen te weinig op het veld. Ze zijn allemaal internationals, maar ik zie het gewoon niet." Vink is van mening dat de oplossing pas komt wanneer Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur, zijn functie aanvangt. Hoewel Kroes officieel pas in maart 2024 begint, hoopt Ajax hem eerder los te weken bij AZ.

De kritiek op Steijn lijkt steeds luider te worden en het lijkt erop dat zijn krediet bij Vink volledig is opgebruikt. ESPN NL heeft de uitspraken van Vink samengevat in een tweet, waarin wordt benadrukt dat er geen vooruitgang zichtbaar is onder Steijn. Het is duidelijk dat er verandering nodig is bij Ajax, maar de vraag blijft wanneer en hoe deze verandering zal plaatsvinden.