×
Home Livescore

Van der Vaart haalt keihard uit naar Ajax na nieuwe nederlaag

Van der Vaart haalt keihard uit naar Ajax na nieuwe nederlaag
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 07:08 uur

Voormalig voetbalster Rafael van der Vaart heeft zijn ongezouten mening gegeven over de prestaties van Ajax na het teleurstellende verlies tegen FC Utrecht (4-3). In een interview noemde hij het team een 'uitzonderlijk slecht elftal met ondermaatse spelers'. Van der Vaart is van mening dat de beleidsmakers in Amsterdam zich moeten schamen voor hun transferbeleid deze zomer.

Van der Vaart uitte ook kritiek op de aankopen van voormalig technisch directeur Sven Mislintat, die volgens hem van het niveau van Excelsior zijn. "Kun jij ook maar één speler aanwijzen waar Maurice Steijn iets mee kan? Het is gewoon niet goed genoeg. Bergwijn, Berghuis, Brobbey, Taylor en Forbs hebben wel potentie, maar ze worden meegesleurd in de malaise", aldus Van der Vaart tijdens een uitzending van Studio Voetbal.

"Ik zie simpelweg een dramatisch elftal met matige spelers waar Steijn het mee moet doen", vervolgde Van der Vaart. Hij keek met verbittering naar PSV, dat nog geen enkel punt heeft verloren. "Ajax zou zich moeten schamen dat Noa Lang en Sergiño Dest bij PSV spelen. Die spelers hadden ze moeten halen, zeker gezien het feit dat er zoveel geld is uitgegeven (115 miljoen, red.)."

Ibrahim Afellay voegde eraan toe dat het tijd wordt om 'realistisch naar Ajax te kijken'. De Amsterdammers zijn afgezakt naar de zeventiende plaats op de ranglijst. "Ze zullen zeker hoger eindigen, maar met deze spelers moet je niet te veel verwachten. Misschien halen ze nog net een plekje in Europa."