×
Home Livescore

Frenkie de Jong mogelijk terug in El Clásico tegen Real Madrid

Frenkie de Jong mogelijk terug in El Clásico tegen Real Madrid
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 09:16 uur

Xavi Hérnandez laat doorschemeren dat Frenkie de Jong mogelijk zijn rentree maakt in de aankomende El Clásico tegen Real Madrid. Na de overwinning op Athletic Bilbao gaf de trainer van FC Barcelona een update over de lange lijst met geblesseerde spelers bij de Catalanen.

Frenkie De Jong is al sinds eind september uitgeschakeld, nadat hij geblesseerd raakte tijdens de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo. Ook Lewandowski liep begin deze maand een blessure op tegen FC Porto. Daarnaast kampen Jules Koundé, Raphinha, Pedri en Sergi Roberto ook met blessures.

Xavi richtte zijn aandacht na de wedstrijd op de Champions League-wedstrijd tegen Shakthar Donetsk op woensdag en de confrontatie met Real Madrid op zaterdag. "Koundé en Sergi Roberto zullen niet beschikbaar zijn tegen Real", zei hij. "Maar voor de andere spelers hangt het af van hoe ze zich de komende dagen voelen. El Clásico is natuurlijk erg belangrijk voor ons, net als de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk."

"Het is jammer dat we nu zoveel blessures hebben. Sommige jongens bleken vermoeid te zijn tijdens deze wedstrijd. We moeten dus ook kijken hoe we hiervan kunnen herstellen. Alejandro Baldé raakte niet geblesseerd, maar was ook vermoeid", aldus Xavi. Barça won met 1-0 van het Baskische team dankzij de 17-jarige debutant Marc Guiu.

Het Champions League-duel met Shakthar Donetsk begint woensdag om 18.45 uur. Op zaterdag komt rivaal Real Madrid op bezoek in Barcelona. De aftrap in het Stadio Olimpico is om 16.15 uur.