×
Home Livescore

Hugo Borst: Eredivisie in deplorabele staat met veertien degradatiekandidaten

Hugo Borst: Eredivisie in deplorabele staat met veertien degradatiekandidaten
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 12:32 uur

In een opmerkelijke column in het Algemeen Dagblad heeft Hugo Borst zijn ongenoegen geuit over het spel van Ajax tegen FC Utrecht. Hij beschrijft het als 'tenenkrommend' slecht, maar wat hem misschien nog wel meer zorgen baart, is de erbarmelijke staat waarin de Eredivisie verkeert.

Volgens Borst telt de Eredivisie nu maar liefst veertien degradatiekandidaten, wat hij rampzalig noemt. Hij suggereert zelfs dat de degradatiestreep al onder de vierde plaats getrokken kan worden. Dit komt mede doordat de plekken vijf tot en met acht bezet worden door Go Ahead Eagles, Excelsior, Sparta Rotterdam en Heracles Almelo, wat volgens Borst geen goede ontwikkeling is.

Daarnaast bekritiseert Borst de huidige staat van de Eredivisie en noemt hij de competitie 'topzwaar'. Hij doelt hiermee op het grote gat dat de bovenste vier ploegen (PSV, AZ, Feyenoord en FC Twente) al hebben geslagen. Volgens Borst is dit niet bevorderlijk voor de spanning in de competitie.

Borst gaat zelfs zo ver om de wedstrijden Excelsior - PEC Zwolle en Go Ahead Eagles - Sparta saai, lachwekkend en tempoloos te noemen. Hij ziet ook geen mogelijkheid voor Feyenoord om het gat van vier punten met koploper PSV te dichten. Borst vraagt zich af tegen wie PSV nog punten gaat verspelen en suggereert zelfs dat de wedstrijd PSV - Ajax komend weekend in een ruime overwinning voor PSV zal eindigen, ongeacht wie er aan het roer staat bij Ajax.

Met zijn scherpe kritiek en onconventionele visie op de Eredivisie weet Borst weer de aandacht op zich te vestigen. Het is duidelijk dat hij zich grote zorgen maakt over de huidige staat van het Nederlandse voetbal en hoopt op verbetering in de toekomst.