×
Home Livescore

Supportersverenigingen Ajax eisen vertrek Maurice Steijn na teleurstellende prestaties

Supportersverenigingen Ajax eisen vertrek Maurice Steijn na teleurstellende prestaties
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 12:40 uur

De fanclubs van Ajax hebben in een gezamenlijke verklaring hun ongenoegen geuit over de prestaties van Maurice Steijn. De AFCA Supportersclub, F-Side en Ultras Amsterdam hebben een specifiek voorstel gedaan: Steijn moet vertrekken.

"Steijn, het is tijd om afscheid te nemen", begint de verklaring van de fanclubs. "We hebben liever geen trainer dan jou. Je hebt genoeg tijd gehad om betere resultaten te behalen met deze selectie. Op dit moment staan we op de 17e plaats in de Eredivisie. Dat is onacceptabel voor Ajax, zelfs met veertien internationals in het team."

Volgens de fanclubs zijn er maar twee oplossingen: Steijn vertrekt vrijwillig of de clubleiding van Ajax ontslaat hem. "Dus Maurice, neem je verantwoordelijkheid en ga! We steunen je niet meer. Als Maurice niet zelf opstapt, verzoeken we de raad van commissarissen en directie van Ajax om niet dezelfde fout te maken als vorig jaar en niet te lang te wachten met het nemen van een beslissing."

Eerder had de F-Side ook al kritiek geuit na de teleurstellende prestatie in de gestaakte Klassieker. Destijds moesten technisch directeur Sven Mislintat en raad van commissarissen-voorzitter Pier Eringa vertrekken. Uiteindelijk zijn zij ook vertrokken, maar rvc-leden Annette Mosman en Georgette Schlick, Chief Sports Officer Maurits Hendriks en interim-directeur Jan van Halst zijn nog steeds aanwezig. Ook zij staan op de lijst van de F-Side.