×
Home Livescore

Ajax in diepe crisis: "Ongehoord en één grote chaos"

Ajax in diepe crisis:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 14:16 uur

Het nieuws over de neergang van Ajax heeft zelfs Denemarken bereikt. In een interview met TV2 deelt Kenneth Perez zijn inzichten over de erbarmelijke toestand in de Johan Cruijff Arena.

Perez, een analist van ESPN die ook regelmatig op de Deense televisie verschijnt, windt er geen doekjes om: "Het is ongehoord en één grote chaos. Ajax is in een zeer, zeer slechte situatie beland. Twee jaar geleden had niemand dit kunnen voorspellen."

Volgens Perez is het probleem duidelijk: "Na het vertrek van Overmars heeft Ajax ruim een jaar geen technisch directeur gehad. Vervolgens halen ze Sven Mislintat binnen, die vrijwel geen ervaring heeft als technisch directeur. Mislintat kiest voor Maurice Steijn, een hoofdtrainer die nog nooit aanvallend voetbal heeft gespeeld, en haalt spelers van kleine clubs. Deze spelers hebben geen idee wat het betekent om bij de grootste club van het land te spelen."

Perez leeft mee met de Ajax-supporters: "Sommigen van hen zijn zo geschokt dat ze geen tijd hebben om boos te zijn. Wat er nu gebeurt bij de club is gigantisch. Om Ajax weer op de rails te krijgen, zijn er twee of drie transferperiodes nodig."

Het is duidelijk dat de situatie bij Ajax niet onopgemerkt blijft, zelfs niet in Denemarken. De woorden van Perez laten zien dat er veel werk aan de winkel is om de club weer op het juiste spoor te krijgen.