×
Home Livescore

Makkelie fluit kraker PSV - Ajax in Eredivisie

Makkelie fluit kraker PSV - Ajax in Eredivisie
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 18:48 uur

In een opmerkelijke aankondiging heeft de KNVB maandag onthuld dat Danny Makkelie de scheidsrechter zal zijn voor de langverwachte Eredivisie-wedstrijd tussen PSV en Ajax aanstaande zondag. Deze beslissing heeft de voetbalwereld in rep en roer gebracht, aangezien Makkelie bekend staat om zijn controversiële beslissingen en onvoorspelbare fluitgedrag.

De wedstrijd belooft een ware krachtmeting te worden, vooral voor Ajax, dat na een pijnlijke 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht voor een zware taak staat. Maar voordat ze het tegen PSV opnemen, moeten de Amsterdammers eerst de uitdaging aangaan tegen Brighton in het kader van de Europa League. Het is duidelijk dat de druk op trainer Maurice Steijn en zijn team enorm is.

Naast Makkelie zullen Hessel Steegstra en Jan de Vries fungeren als grensrechters tijdens de wedstrijd. Erwin Blank is aangewezen als de vierde official, terwijl René Dieperink de VAR-rol op zich neemt. Joost van Zuilen zal naast Dieperink zitten als assistent-VAR. Het belooft een dynamisch team te zijn dat de wedstrijd tussen de koploper en de nummer zeventien van de Eredivisie in goede banen zal leiden.

Het is interessant om op te merken dat de eerste officiële topper van het seizoen, de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (0-4), werd gefloten door Serdar Gözübüyük. Nu is het de beurt aan Makkelie om de fluit te hanteren in een andere topwedstrijd. Het is te hopen dat zijn beslissingen minder controversieel zullen zijn dan in het verleden, maar gezien zijn reputatie valt dat nog te bezien.

Voetbalfans over de hele wereld zullen ongetwijfeld uitkijken naar deze wedstrijd, waarbij de rivaliteit tussen PSV en Ajax altijd voor vuurwerk zorgt. Met Makkelie aan het roer kunnen we alleen maar hopen op een eerlijke en spannende strijd tussen deze twee titanen van het Nederlandse voetbal.