×
Home Livescore

Steijn ontslagen als Ajax-trainer na dramatische nederlaag tegen Utrecht

Steijn ontslagen als Ajax-trainer na dramatische nederlaag tegen Utrecht
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 18:56 uur

In een verrassende wending heeft Ajax afscheid genomen van trainer Maurice Steijn. De geruchtenmolen draaide al op volle toeren, maar nu bevestigt De Telegraaf dat Steijn zijn biezen heeft moeten pakken. De druppel die de emmer deed overlopen was de teleurstellende nederlaag tegen FC Utrecht.

Volgens bronnen binnen de club is het vertrek van Steijn in goed overleg gegaan. Het dienstverband van de trainer bij Ajax is beperkt gebleven tot slechts vier maanden. De clubleiding wijst Steijn aan als de hoofdverantwoordelijke voor de zwakke prestaties van het team. Momenteel staat Ajax op een teleurstellende zeventiende plaats in de Eredivisie.

Hoewel Steijn lange tijd gesteund werd, is nu toch de knoop doorgehakt. Het vertrouwen in de trainer begon af te brokkelen, mede doordat hij weinig tot geen invloed had op het transferbeleid afgelopen zomer. Dit beleid werd solistisch gevoerd door de inmiddels vertrokken technisch directeur Sven Mislintat. Steijn slaagde er niet in om het vreemdelingenlegioen van spelers aan de praat te krijgen en na de pijnlijke 4-3 nederlaag in De Galgenwaard is het nu tijd voor hem om het veld te ruimen.

Meer informatie volgt spoedig...