×
Home Livescore

Maurice Steijn verlaat Ajax na historisch slechte seizoensstart

Maurice Steijn verlaat Ajax na historisch slechte seizoensstart
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 19:16 uur

In een verrassende wending heeft Maurice Steijn gereageerd op zijn vertrek bij Ajax. De Amsterdammers hebben maandagavond aangekondigd dat de wegen tussen de club en de trainer zullen scheiden.

Steijn wordt verantwoordelijk gehouden voor de historisch slechte seizoensstart van Ajax. Met een teleurstellende zeventiende plaats in de Eredivisie was er geen draagvlak meer om samen verder te gaan. "Vanochtend heb ik samen met de directie overleg gehad en we zijn aan het einde van de middag weer bij elkaar gekomen. Wij kwamen tot de conclusie dat dit nu het beste is voor Ajax, al vind ik het vreselijk jammer", aldus Steijn op de clubsite.

"Iedereen die mij kent weet dat ik er alles aan heb gedaan om Ajax terug te brengen naar waar deze club hoort. Maar het is mij niet gelukt. Ik wil de supporters en de mensen met wie ik hier heb samengewerkt hartelijk bedanken en ik hoop dat Ajax snel de weg omhoog inslaat."

Van de elf wedstrijden die Steijn als trainer van Ajax heeft geleid, heeft hij er slechts twee weten te winnen. De fatale nederlaag tegen FC Utrecht van afgelopen zondag (4-3) heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Steijn kreeg aanvankelijk het vertrouwen van het interne management, mede doordat hij geconfronteerd werd met twaalf nieuwe aankopen van de eerder ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. Echter, zelfs na vier maanden wist Steijn Ajax niet op de rails te krijgen.

Ajax heeft aangekondigd dat Hedwiges Maduro tijdelijk de taken van Steijn zal overnemen. De club heeft nog geen termijn bekendgemaakt waarbinnen ze hopen een opvolger te vinden.

Ajax and Maurice Steijn will part ways with immediate effect. The club management and Steijn have agreed that the coach will step down from his position.

— AFC Ajax (@AFCAjax) October 23, 2023