×
Home Livescore

Ajax in diepe crisis: Steijn ontslagen na dramatische seizoensstart

Ajax in diepe crisis: Steijn ontslagen na dramatische seizoensstart
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 20:40 uur

In het buitenland wordt er druk gesproken over Ajax en Maurice Steijn. Maandagavond maakte de club bekend dat ze afscheid nemen van de Hagenaar. Buitenlandse media noemen dit besluit 'onvermijdelijk'.

Volgens de Daily Mail heeft de Nederlandse reus Steijn ontslagen vanwege een vreselijke seizoensstart. Het dieptepunt was volgens hen de wedstrijd tegen Feyenoord eind september, waarbij fans met vuurwerk reageerden en de wedstrijd gestaakt moest worden. Na dit incident werden ook nog eens de eerste drie wedstrijden niet gewonnen. Het Laatste Nieuws spreekt van een 'onvermijdelijke beslissing' en benadrukt dat Ajax voor het eerst ooit op een degradatieplaats staat. Ze bezetten momenteel de beschamende zeventiende plaats in de Eredivisie.

Ook in Frankrijk wordt er gesproken van een diepe crisis bij Ajax. L'Équipe constateert dat de club al twee maanden geen wedstrijd meer heeft gewonnen en herinnert eraan hoe anders de situatie een aantal jaar geleden was. Ze noemen het de slechtste seizoensstart ooit voor de voormalige gigant van het Europese voetbal.

Tuttomercato schrijft dat Ajax in een diepe crisis verkeert en dat de coach daarvoor de prijs betaalt, zoals gebruikelijk in de voetbalwereld. In Italië is men zich ook bewust van de slechte situatie waarin Ajax zich bevindt. Ze benadrukken dat de club zelfs in de degradatiezone van de Eredivisie staat. Mundo Deportivo noemt de positie van Ajax betreurenswaardig en beschouwt het als een ongekend dieptepunt in de geschiedenis van de club in de Eredivisie.