×
Home Livescore

Wesley Sneijder betreurt ontslag Maurice Steijn bij Ajax

Wesley Sneijder betreurt ontslag Maurice Steijn bij Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 20:48 uur

Voormalig Ajax-speler Wesley Sneijder uit zijn ongenoegen over het ontslag van Maurice Steijn als coach van de club. Steijn wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende start van het seizoen.

"Ik ben het in dit geval niet eens met de beslissing", begint Sneijder bij Veronica Offside. De 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht bleek fataal voor Steijn. "Misschien heeft hij ook wel zijn eigen fouten gemaakt. Als je vanaf het begin akkoord gaat met bepaalde zaken en de technisch directeur (Sven Mislintat, red.) mag alle spelers aantrekken..." Sneijder benadrukt dat Steijn niet heeft ingestemd met de transfers. "Dat is meteen je valkuil."

"Als je niet wint, zullen de spelers zich tegen je keren", legt de voormalige Oranje-recordinternational uit. "Dat zie je ook aan het team. Je ziet geen team dat voor hem door het vuur wil gaan. Als je alles analyseert, is het onvermijdelijk. Maar ik vind het wel jammer voor hem. Als je trainer van Ajax bent en je wordt zo snel ontslagen... Dat is triest."

Er werd in de media gesuggereerd dat onder andere Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder geen kritiek durfden te uiten op Steijn, omdat ze een 'speciale band' met de trainer zouden hebben. "Ik ben ook kritisch geweest op Heitinga. Ik ben kritisch wanneer dat nodig is", weerlegt Sneijder. "Ik heb nog steeds dezelfde mening, daar blijf ik bij. Maar ik vind het wel sneu voor hem."