×
Home Livescore

"Van Gaal's droomtrainer voor Ajax lijkt onbereikbaar" - The Daily Mail

dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 21:32 uur

Louis van Gaal heeft zijn oog laten vallen op een nieuwe hoofdtrainer voor Ajax, namelijk Mitchell van der Gaag. Echter, de kans dat deze deal daadwerkelijk tot stand komt, is uiterst klein. Dit nieuws is naar buiten gebracht door The Daily Mail.

Zowel in Engeland als Nederland is er al eerder gesproken over de interesse van Ajax in Van der Gaag. De assistent van Ten Hag bij Manchester United heeft in het verleden al samengewerkt met Ten Hag bij Ajax, zowel als assistent-trainer als hoofdcoach van Jong Ajax. Nu Maurice Steijn ontslagen is, heeft Van Gaal zijn zinnen gezet op Van der Gaag als nieuwe trainer voor Ajax. Echter, volgens The Daily Mail is de kans op succes voor Ajax minimaal.

In Manchester is Van der Gaag namelijk een belangrijk onderdeel van Ten Hags staf. De Nederlandse manager wil zijn rechterhand koste wat kost behouden. "Ajax zal hoogstwaarschijnlijk falen in hun poging om Mitchell van der Gaag terug te halen naar de club", aldus The Daily Mail. Het medium acht de kans klein dat Van der Gaag zal aandringen op een vertrek bij United, wat wel noodzakelijk zou zijn voor een terugkeer naar Ajax.

Op dit moment lijkt het er sterk op dat John van 't Schip op korte termijn als interim-trainer aan de slag zal gaan bij Ajax. De bedoeling is dat de voormalig speler van de club op 1 november begint en het seizoen afmaakt. Tot die tijd staat Hedwiges Maduro aan het roer.