×
Home Livescore

Advocaat verbaasd over 'dood vogeltje' Berghuis bij invalbeurt

Advocaat verbaasd over 'dood vogeltje' Berghuis bij invalbeurt
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 21:48 uur

Dick Advocaat verbaasde zich over de transformatie van Steven Berghuis tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. De ervaren coach zag een compleet andere versie van de linkspoot toen hij als invaller het veld betrad. Advocaat omschreef Berghuis zelfs als 'een dood vogeltje' tijdens zijn invalbeurt.

Na zijn herstel van een blessure mocht Berghuis na een uur spelen zijn rentree maken tegen Utrecht. Helaas wist de aanvaller geen goede indruk achter te laten en zelfs Kenneth Perez vroeg zich openlijk af of de Oranje-international bewust faalde. Bij Veronica Inside werd Advocaat gevraagd of Berghuis 'de boel saboteerde'. "Nou, laten we zeggen dat hij niet geweldig inviel", antwoordde de momenteel werkloze trainer, die eerder met Berghuis samenwerkte bij Feyenoord.

Wim Kieft merkte op dat de Ajax-middenvelder normaal gesproken veel energieker is. "Dat temperament hoort natuurlijk bij hem, maar nu was hij als een dood vogeltje", reageerde Advocaat. "Dat is niet zoals hij normaal is. Kan hij nog steeds werken en zijn man volgen? Ja, maar daar ligt ook een verantwoordelijkheid bij de trainer."