×
Home Livescore

Van der Vaart twijfelt aan Van 't Schip als Ajax-trainer, Mulder ziet grotere rol voor Van Basten

Van der Vaart twijfelt aan Van 't Schip als Ajax-trainer, Mulder ziet grotere rol voor Van Basten
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 22:40 uur

Ajax zoekt ervaren coach om team uit het slop te trekken

In een verrassende wending heeft Rafael van der Vaart zijn twijfels geuit over de benoeming van John van 't Schip als interim-trainer van Ajax. Hoewel hij Van 't Schip een "hele goede trainer" noemt, betwijfelt de voormalig Oranje-international of hij de juiste persoon is om het team uit het slop te trekken.

Jan Mulder, altijd scherp in zijn analyses, denkt dat de invloed van Marco van Basten groter zal worden als zijn "boezemvriend" aan de slag gaat als interim-trainer. Mulder suggereert dat Van Basten in een ideale positie zit, omdat hij regelmatig contact heeft met Van 't Schip en zo indirect invloed kan uitoefenen op het team.

Van 't Schip zal vanaf 1 november het seizoen afmaken als trainer van Ajax, nadat Maurice Steijn is ontslagen. Van Basten deelt als eerste zijn mening tijdens het programma Rondo. Hij is van mening dat Ajax een ervaren coach nodig heeft voor deze moeilijke taak. Hij benadrukt dat er duidelijkheid moet zijn en dat spelers moeten begrijpen dat er geen ruimte is voor compromissen.

Van der Vaart, die tijdens zijn tijd bij Ajax veel te maken had met Van 't Schip, laat ook van zich horen. Hij vindt dat Van 't Schip niet genoeg genoemd wordt als mogelijke interim-trainer. Hoewel hij hem een goede trainer vindt, twijfelt hij of dit het juiste moment is voor Van 't Schip om aan het roer te staan.

De discussie tussen Van Basten en Mulder laait op wanneer Van Basten benadrukt dat Van 't Schip "ervaren" is en het "Ajax-DNA" bezit. Mulder suggereert dat Van Basten nog meer invloed kan uitoefenen als Van 't Schip daadwerkelijk aan de slag gaat. Hij wijst erop dat Van Basten regelmatig contact heeft met Van 't Schip en dat dit een voordeel kan zijn voor Ajax.

Het is duidelijk dat de benoeming van Van 't Schip als interim-trainer van Ajax voor verdeeldheid zorgt. Terwijl Van der Vaart zijn twijfels uit, ziet Mulder juist kansen voor Van Basten om meer invloed uit te oefenen. Het is afwachten hoe deze situatie zich verder zal ontwikkelen en welke impact het zal hebben op het team.