×
Home Livescore

Steijn ontslagen bij Ajax na kritiek oud-Ajacieden, mysterieus contact

Steijn ontslagen bij Ajax na kritiek oud-Ajacieden, mysterieus contact
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 22:56 uur

Het gerenommeerde dagblad 'Het Sportnieuws' heeft onthuld dat Maurice Steijn in contact stond met voormalige spelers van een grote Nederlandse voetbalclub, die de laatste tijd veel kritiek hebben geuit op de aankopen van die club. Verschillende supporters van de club zijn van mening dat Steijn de afgelopen tijd te veel ontzien is.

Steijn werd afgelopen maandag ontslagen door de club na een reeks teleurstellende resultaten. Opvallend genoeg hebben veel oud-spelers van de club, waaronder Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en Marco van Basten, recentelijk kritiek geuit op de club waar zij ooit voor speelden. Steijn werd echter zelden genoemd in hun kritieken. Sterker nog, de eerste drie genoemde spelers hebben zelfs laten weten dat ze het ontslag van Steijn onterecht vinden. Ook Van Basten heeft zijn twijfels geuit over het vertrek van de coach.

In een exclusief artikel onthult Het Sportnieuws nu dat Steijn achter de schermen invloed heeft gehad op de oud-spelers. Hoe dit precies is gebeurd en welke impact het heeft gehad, is nog niet duidelijk. Wat wel vaststaat, is dat de oud-spelers, net als Steijn, kritiek hadden op de aankopen van de club.

De club is nu druk bezig met het zoeken naar een opvolger voor Steijn. Hedwiges Maduro zal in ieder geval voor de groep staan tijdens de zware wedstrijden tegen Brighton & Hove Albion en PSV. Daarna is het de bedoeling dat John van 't Schip het seizoen afmaakt als hoofdtrainer.