×
Home Livescore

Van Gaal bepaalt: Steijn op straat bij Ajax

Van Gaal bepaalt: Steijn op straat bij Ajax
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 11:16 uur

In een opmerkelijke wending heeft Louis van Gaal een cruciale rol gespeeld bij de beslissing om Maurice Steijn te laten gaan bij Ajax. Dit wordt beweerd door Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen, die ook onthult dat Steijn maandag nog gewoon op het trainingsveld stond bij Ajax.

Tijdens een uitzending van Voetbalpraat op ESPN geeft Jansen een kijkje achter de schermen van de laatste dag van Steijn bij Ajax. "Vanochtend (maandag, red.) heeft Steijn onder andere gesproken met Jan van Halst. Daaruit is naar voren gekomen dat er geen vertrouwen meer is. Dat is de visie van beide partijen."

"Daarna hebben ze besloten om aan het einde van de middag opnieuw bij elkaar te komen. Ik begreep ook dat Steijn vanmiddag gewoon nog op het trainingsveld heeft gestaan bij Ajax", vervolgt Jansen. "Aan het einde van de middag is er toen in overleg besloten om hem op non-actief te stellen."

Van Gaal blijkt een aanzienlijke invloed te hebben gehad bij de keuze om Steijn te ontslaan. "Hij is absoluut betrokken geweest", aldus Jansen. "Als je naar de voetbalorganisatie van Ajax kijkt, zie je dat er daar maar weinig mensen zitten. Alles lag in handen van Van Gaal. Als hij het niet eens zou zijn geweest met de beslissing over Steijn, zou niemand anders in die organisatie die keuze hebben gemaakt."

Met deze nieuwe informatie wordt duidelijk dat Van Gaal een belangrijke rol heeft gespeeld in het vertrek van Steijn bij Ajax. Het blijft echter de vraag wat de exacte redenen zijn geweest voor het gebrek aan vertrouwen en hoe dit de toekomst van de club zal beïnvloeden.