×
Home Livescore

Van Veen gefrustreerd en hint op vertrek bij FC Groningen

Van Veen gefrustreerd en hint op vertrek bij FC Groningen
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 11:32 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Kevin van Veen, de spits van FC Groningen, zijn ongenoegen geuit over het feit dat hij op de bank moest beginnen in de wedstrijd tegen FC Emmen. Van Veen, die afgelopen zomer met veel verwachtingen werd binnengehaald na een succesvol seizoen in Schotland, liet weten dat hij zelfs overweegt om de club te verlaten.

De wedstrijd tussen Groningen en Emmen eindigde maandagavond in een doelpuntloos gelijkspel, terwijl Van Veen pas na 83 minuten speeltijd kreeg. Dit was een grote teleurstelling voor de spits, die zijn basisplek verloor. "Als ik hier blij sta terwijl ik niet speel, dan ben je niet echt een professional. Ik ben gewoon zwaar geïrriteerd, op een goede en gezonde manier", verklaarde Van Veen tegenover ESPN.

Van Veen liet doorschemeren dat hij mogelijkheden ziet om elders gewaardeerd te worden als hij niet wordt gekozen door trainer Dick Lukkien. Echter, hij nam al snel gas terug en verklaarde: "Of ik nu al denk aan iets anders? Nee, helemaal niet. Ik vind deze club fantastisch, maar ik vind dat ik - ook door mezelf - minder uit de verf ben gekomen. En als team zijn we ook niet waar we willen zijn."

De spits gaf aan dat hij vorig seizoen veel succes had, terwijl hij nu worstelt. Hij verlangt naar plezier, doelpunten en blije fans. "Ik wil al die negativiteit niet. Ik hoop een hele grote toevoeging voor FC Groningen te zijn, maar ik wil niet op de bank gaan zitten. Laat dat duidelijk zijn, al moet ik dat zelf ook afdwingen", besloot Van Veen.

De uitspraken van Van Veen hebben voor de nodige opschudding gezorgd binnen de club. Het is nu afwachten hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen en of er daadwerkelijk een vertrek van Van Veen zal plaatsvinden.