×
Home Livescore

Wim Kieft en Dick Advocaat steunen Van 't Schip als interim-trainer Ajax

Wim Kieft en Dick Advocaat steunen Van 't Schip als interim-trainer Ajax
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 11:48 uur

Voormalig voetballer Wim Kieft heeft zijn gedachten laten gaan over de mogelijke opvolger van Maurice Steijn als interim-trainer van Ajax. Volgens diverse bronnen zou John van 't Schip wel oren hebben naar deze uitdaging. De 59-jarige Van 't Schip heeft al veel ervaring als coach en is bekend met de club Ajax. Kieft is dan ook van mening dat hij een geschikte kandidaat zou zijn voor deze rol.

Na het vertrek van Steijn bij Ajax, kwamen al snel geruchten naar buiten dat Van 't Schip interesse zou hebben om op interim-basis aan de slag te gaan bij de club. Het plan is dat hij op 1 november zou beginnen, waardoor Hedwiges Maduro tijdelijk de leiding heeft tijdens de wedstrijden tegen Brighton en PSV. Kieft is enthousiast over deze optie en ziet geen reden waarom Van 't Schip niet als trainer zou worden aangesteld. Ook Dick Advocaat is het met hem eens en noemt het een uitstekende keuze, mede omdat Van 't Schip al werkzaam is bij Ajax.

Van 't Schip heeft in het verleden al verschillende clubs getraind, waaronder Melbourne Heart, Chivas en PEC Zwolle. Daarnaast was hij bondscoach van Griekenland van juli 2019 tot december 2021. Met zijn ruime ervaring en kennis van het spel zou hij volgens Kieft en Advocaat een goede aanwinst zijn voor Ajax.