×
Home Livescore

Wesley Sneijder: Quinten Timber is Feyenoords belangrijkste speler

Wesley Sneijder: Quinten Timber is Feyenoords belangrijkste speler
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 12:16 uur

In een opmerkelijke wending heeft voormalig Nederlands international Wesley Sneijder zijn bewondering uitgesproken voor een opkomend talent bij Feyenoord. Het is geen geheim dat Santiago Gimenez en Calvin Stengs de show stelen bij de Rotterdamse club, maar Sneijder gaat nog een stap verder. Hij noemt Quinten Timber zelfs 'de allerbelangrijkste speler' in het team van trainer Arne Slot.

"Veronica Offside heeft Gimenez en Stengs terecht bestempeld als smaakmakers, maar ik blijf erbij dat Timber de absolute sleutelspeler is voor Feyenoord", begint Sneijder zijn lofzang. "Hij is werkelijk overal te vinden. Hij zorgt ervoor dat Feyenoord constant in balbezit blijft op de helft van de tegenstander. En dit doet hij niet alleen in het begin van de wedstrijd, maar zelfs nog in minuut 85."

Sneijder gaat verder en benadrukt dat dit soort spelers momenteel ontbreken bij Ajax. "Bij Ajax missen ze spelers zoals Timber, die bereid zijn om de strijd aan te gaan. Vooral op het middenveld ontbreekt het aan dit soort types." Wim Kieft voegt eraan toe dat de aanwezigheid van Slot een positieve invloed heeft op Timber. "Hij had aanvankelijk een zekere gemakzucht in zich, vergelijkbaar met wat Orkun Kökcü in het begin ook had."

Met deze lovende woorden van Sneijder en de groeiende erkenning van Timber als cruciale speler, lijkt Feyenoord een waardevolle troef in handen te hebben. De jonge middenvelder heeft bewezen dat hij niet alleen een belangrijke rol speelt in het team, maar ook indruk maakt op een van de grootste namen in het Nederlandse voetbal.