×
Home Livescore

Edson Álvarez blij met droomtransfer naar Premier League

Edson Álvarez blij met droomtransfer naar Premier League
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 12:40 uur

Edson Álvarez vol lof over keuze voor West Ham United

In een verrassende wending heeft voormalig Ajax-middenvelder Edson Álvarez zijn steun uitgesproken voor zijn beslissing om bij West Ham United te tekenen. Hoewel hij toegeeft dat een transfer naar Borussia Dortmund bijna rond was, is Álvarez blij met zijn keuze voor de Premier League.

"Ik ben ontzettend blij met mijn stap naar West Ham. Het was altijd al mijn droom om in de Premier League te spelen", verklaarde Álvarez in een interview met Sky Deutschland. Het was Tim Steidten, de technisch directeur van West Ham, die de Mexicaan wist te overtuigen. "Hij belde me op en zei: 'Luister, ik wil jou voor ons nieuwe project. Jij bent mijn eerste keus.' Hij gaf me het vertrouwen dat ik nodig had. Toen zei ik tegen Tim: 'Als je me echt wilt, kom ik. Dan wil ik voor West Ham spelen in de Premier League.'"

Álvarez hoefde Dortmund uiteindelijk niet af te zeggen, aangezien hij al voor West Ham had gekozen voordat de optie om naar Dortmund te gaan van tafel was. "Ik had al voor West Ham gekozen op het moment dat de mogelijkheid om naar Dortmund te gaan niet meer bestond", benadrukte hij. "Maar eerlijk is eerlijk, ik was heel, heel dichtbij Dortmund. Alles was al geregeld. Maar ik geloof dat alles een reden heeft. Misschien was het gewoon niet het juiste moment. Ik ben nu in ieder geval gelukkig bij West Ham, het is een prachtige transfer."

De transferperikelen begonnen al voor het einde van het Eredivisie-seizoen, maar Álvarez maakte pas op 10 augustus de overstap naar West Ham. "Het was een ontzettend spannende zomer. In de laatste weken van de transferperiode kwam ik erachter dat Bayern München interesse had. Wie weet wat de toekomst nog brengt, ik sta open voor alles. Maar op dit moment geniet ik van mijn tijd bij West Ham."